tisdag 2 juni 2009

Kennelläger på Kronbacken

I helgen har det varit kennelläger på Kronbacken. På fredag kväll var jag och voffarna och tittade på lydnadstävlingen i Kil. Det var många kronvallare med och tävlade. På lördagen var vi och tränade lydnad på Kils brukshundklubb. I min grupp var det Siv, Svein, Andreas och Nina. På lördag fm var Maria och Jenny med i min grupp också för det var många som var iväg och vallade. Vi tränade på lite olika saker och försökte hjälpa varandra. Tack Svein, Siv och Nina för alla tips. Det de flesta i gruppen övade på var vittring. Tydligen fler än min akilleshäl ;)

Solen gassade hela dagen så voffarna fick ta ett dopp i Fryken, där Hobbe gärna stannat längre om han själv fått välja. Han är verkligen badtokig den hunden. Vi fick sällskap dit av Anna med Nico. Han har sådan himla härlig päls. Trevligt att träffas igen och tack så mycket för lånet av tröja.

På kvällen delades det ut Kronvallarpiser. Bästa kronvallar agility- och brukshund blev Anette och Cider . Bästa kronvallarlydnadshund blev Monica och Malte och bästa kronvallar vallhund blev Kristin och Jaffa. Stort grattis till er alla!!! På kvällen grillade vi och gick tipspromenad och jag kunde verkligen bara två frågor :) Så kan det gå! Men trevligt hade vi. Grillade och satt ute och pratade gjorde vi massor och samtalsämnet var ju förstås HUND!! Vi hann också med att gå en tur med ett helt gäng kronvallrvoffar inte mindre än åtta kronvallare+ en liten Bandit och en flat varav 4 var hanhundar. Det såg så härligt ut där de sprang längs fälten. Hobbe ville gärna ta täten.

Tyvärr något suddiga!! Inte bästa kameran i mobilen, men håll till godo ändå!!!

På söndagen körde vi agility framförallt kf. Anette lånade Hobbe och körde lite box med honom. Matte kan inte riktigt springa än, men vaden är mycket bättre :) Himla snällt!! Hobbe hälsar och tackar. Vi hann också med kryp, budföring, apporteringsupptag, sitt i grupp- massvis av gånger. Fick tips att backa tillbaks igen och vara synlig och jobba vidare därifrån. Hann också hjälpa till med lite budföring och kommendering.

Det var roligt att träffa alla härliga människor igen och lära känna nya kronvallare också förstås men det är inte lätt att hålla reda på alla kullar längre och vem som är efter vem. Tack allesammans för en härlig helg och ett stort tack till Heidi och Ulf som fixade allt detta.


/på återseende...



7 kommentarer:

Anonym sa...

Selv takk for en kjempefin helg!
Jeg tror du skulle hatt prisen for årets blideste deltager, det var skikkelig gøy å treffe deg!

Hanna sa...

Det verkar som du haft en bra helg! Avis! Det blir inget läger för oss förrän nästa år. Vi hörs! Kram

Anne Lise sa...

Liten hilsen fra papsen...
vi prøver igjen....

Anne Lise sa...

wow - ja nå gikk det !! Endelig fikk jeg også sendt dere en melding! Hyggelig å treffe dere på igjen på valpetreffet, selv om vi ikke fikk skravlet så mye. Det er jo så mange mennesker der....
masse klemmer fra Tigern og Pondus

heidi sa...

Ja,Siv,helt enig,Du er alltid sååååå blid!!!

Anette W & C sa...

Anette hälsar tillbaka till Hobbe o säger att det var kul att köra agility med honom! Snabb som en vessla! Snart är matte på friska ben igen o springer raskt med sin vovve!

Andreas & Amy sa...

Takk for sist:) Like hyggelig som alltid å treffe dere. Og det var super kult med den turen vi vår på:) Vi ses!