onsdag 28 januari 2009

Snabbträning

Tack för alla härliga meddelanden i bloggen. Alltid lika kul att få :)

Måste bara säga vad gött det är att ha ett ridhus att träna i nu när det är is i stort sett överallt ute. Ibland glömmer man bort vad lyxigt det faktiskt är :) Som man dessutom inte behöver bli ruinerad av att träna i.

Idag fick det bli ett kortare träningspass i ridhuset. Det var en häst som inte riktigt var klar i tid när jag kom in och sedan skulle jag iväg på kvällsmöte på jobbet. Så sedan var det bara hem och lämna hundarna för att åka iväg igen. Fullt ös!! :) Det känns skönt att ha tränat lite med voffarna innan man ska iväg. Mötet var faktiskt mycket intressant för en gångs skull :) Det handlade om kriser och krishantering. Mycket nyttigt men hemskt att ta upp och prata om. Detta hoppas jag inte behöva vara med om :(

Hobbe- Vi tränade på rutan och den fungerade klockrent. Inget bekymmer där. Nästa steg blir att ha folk på läktaren för att se om det stör honom. Men idag var vi själva och träna så då var det svårt att åstadkomma det. Jag ställde upp konerna något så när som på tävlingen. Glömde först att ta bort den ena konen när jag skulle göra apporteringen. Då fick jag smyg ut till konen. Inte lätt för liten pojke när det var två koner så tätt men han gjorde ändå rätt. Vi tränade åt båda håll men med ett uppehåll i mellan för att inte förvirra. Det fungerade kanon åt båda håll. Så detta moment är väl bara att nöta vidare. Framförallt på konskicket. Dumrutan fungerade bra. Ett snabbt läggande fick vi till idag och ett sättande med ytterst litet dk. Men det är fortfarande inte så snabbt som han kan. HMMM?? Vad göra?? FF slipade vi vidare på positionen. Den har ju som sagt en förmåga att pendla något. Vi slipade också på helomvändningarna, saktagåendet. Finns en del att jobba med vidare men passet kändes bra. Vi tränade metallen och insitt med apport också. Slarv med upptagen så de får vi jobba med, men det är svårt i ridhuset men jag ska försöka att träna på dem ändå för det kan va bra om det går att förbättra. Blir bättre och bättre insitt med apporten.

Pluto- Fick köra rutan och ut till kon. Konen hade han svårt med när apporterna låg utlagda men jag fick till ett snyggt ställande med toppen fart ut. Rutan gick bra på andra skicket. Då stod han så fint och vifta på svansen i rutan lille fisen :) Han har verkligen ett udda leksätt den pöjken. Att slå på sig själv med bollen. Han håller i snöret och sedan svingar han bollen från sida till sida. Kan inte va skönt men han tycker det är skoj!! En äkta sadist kanske ;)

Ikväll har hundarna varit på kalas och blivit bjudna på korv. Snacka om lyx :) Få korv och inte behöva göra något för den :)

/kram från bloggaren

2 kommentarer:

Anonym sa...

Banditen gör också så där med bollen!!!! :)

Anonym sa...

Hei på deg Jeanette, og takk for sist. Det var kjempekoselig med akk så kaldt!! :-D Turen hjem gikk mye bedre - det var ikke noe snø igjen, så deilig med bar asfalt!! Lille Pia har også sluttet å skjelve:-D Vi holder på og trener og har det "skoj", men det er nok ett lite stykke fram til debuten ennå! Men det går framover, hun er superflink min lille Itzy ;-D.
Det var veldig moro å se dere i ringen - det var veldig veldig lenge siden sist! Og jeg syntes dere var superflinke både du og Hobbe!
Ha det så bra - vi ses nok snart igjen!
Klem fra Liz, Itzy, Kira og Pia.