tisdag 2 mars 2010

glatt överraskad

I söndags var det inofficiell agilitytävling i Kristinehamn. Vi åkte dit med målsättning att träna kf inför kommande helgs tävling i Örebro. Först ut var agilityklassen. En något tveksam Hobbe på kf på balansen när matte klämde i med extra kommando på nerfarterna. Detta hinder har vi inte övat på ett tag så det var nyttigt. Det som kändes bra var även om han var tveksam på vart han skulle stå så stod han fint tills jag sagt ok och det var framförallt det som vi fokuserade på, säkerheten får vi öva vidare på. Resten flöt bra fram till gungans kf som vi gjorde om och då vart vi diskade. Den var lite i vingligaste laget men han ska ända ned och stå i alla fall. Sedan fortsatte det med en svår slalomingång som han fixade strålande. Sista hindret rev han pga sin matte. Detta generalrep kändes bra.

Sedan var det hopploppet och där provade vi att träna på saker vi hade svårt för. En lite ivrig matte i starten gjorde att Hobbe stötte i långhoppet men det stod fint kvar. Resten av banan flöt på bra och vi kom i mål med noll fel. Vi blev slagna av Anne och Nikita med en hundradel. Det är inte mycket det! Så vi slutade tvåa i denna klassen. Mycket skoj men överraskande!

Allt som allt så kände jag mig väldigt lugn när jag körde båda banorna och skapade då ingen onödig stress för liten Hobbe. Banorna var trevliga att köra. Det känns kul när de inofficiella klasserna inte är för svåra utan att alla kan köra dem oavsett vilken klass man befinner sig i.

Grattis Anne och Anna till era klassvinster på söndagen.

/På återseende

Inga kommentarer: