måndag 17 november 2008

veckan i stort

Eftersom jag inte varit så duktig på att uppdatera igen så får det bli ett försök till en kortare resumé.

I tisdags var jag till Heidi för första gången denna hösten. Med andra ord så var det länge sedan jag var där. Jag fick hjälp med sättandena under gång och fjärren. Vi har nu nött på dem så nu satte han sig på ställandet. INget trögt sättande där inte ;) Skönt med tips hur jag skulle träna vidare. Fjärren hade hon inget anmärka på utan bara jobba vidare med den. Den tyckte hon såg toppen ut. Alltid lika kul att höra. Kul att träffa alla andra och se dem igen. Det har hänt mycket med dem alla och de har blivit så duktiga. Scottie (Hobbes mamma) fick jag också gosa lite med. Hon var en riktig tjockis om magen för den var nämligen full med bäbisar. Så nu skulle hon bo hos Heidi igen under valpningen. Vilken sötis hon är :)

Onsdagen var bara socialisering för oss tvåbentingar. Jag tog en fika på stan med en kompis. Kul att träffas igen men gu så trött jag var efter jobbet. Kan inte påstå att jag var så där supersocial men lite tjöta vi allt.

Torsdagen var det lite agility träning först med voffarna. Vi tränade slalom och kontaktfält. Det var lite för blött för att köra något mer avancerat. Hobbe skötte sig finfint och jag är supernöjd. Däremot hamnade jag och Pluto i konflikt. Han ville inte hoppa upp på från kf. hindret från ena sidan och kunde inte kontaktfältet när vi gjorde hela hindret så då var tvungen att lyfta upp honom. Detta är något han inte gillar så vi båda blev sura och grininga på varandra, men jag var stönigast och vann :) Så det blev bra efter en stunds protest. Sedan var det dags för agilityflytt av hinder till 4H. Vi var några flitiga själar som hjälptes åt så det gick på ett huj.

Fredag lydnadsträning på hbk med Mia och Ingalill. Vi började med sitt i grupp och platsliggning. Tack för hjälpen båda två. Hobbe sitter och ligger som om han skulle ha hela världens bördor på sina axlar. Ser så tråkigt ut, men han gör ju momentet rätt. Förstår inte varför han ska behöva sitta så för han får sin goa belöning när han är klar och är superglad. Rutan, metallapportering gick bra. Apporteringen med dirrigering gick inte alls bra. Han kunde inte höger och vänster längre, suck... Tillslut så gick det, men jag hinner bli så frustrerad vilket jag inte ska bli, men det är så frustrerande när han kan det ena gången och nästa inte :( Så förlåt Mia och Ingalill om jag var en grinkärring. Det var i alla fall kortsiktigt. Hobbe gjorde en jättefin inkallning, duttiga grabben :).

Lördagen gick i festens tecken. Det blev månen som vi styrde kosan mot. Himla kul var det och mycket dansande inne på schlagerbaren. Jag måste säga att jag saknar rökluten för uhh vad många som verkar fisa hejvilt där för det luktade inte mumma inne på dansgolvet :( Nattamat fick bli på gonnorégrillen, alltid lika mumsigt. Söndagen blev en riktig slappis sådan med film och mat hemma hos Eriks föräldrar. Hann med ett litet träningspass i parken med Erik som hjälp. Vittringen fungerade bättre när jag kokat dem så den kommer jag jobba vidare med. Han blir lite osäker att välja fel nu så nu får det bli mycket positiv träning där så han jobbar snabbare in. Gick tillbaks ett steg och tränade på höger och vänster med leksaker så det gick bättre så nu provar jag göra det några gånger till innan jag går tillbaks till apporterna igen.

Ikväll blir det en favorit i repris, men förhoppningsvis inte lika sen sådan. Agilityträning i ridhuset.

Ändrar mig en låååånnnnngggggggggggg resumé blev det :) /Tjingeling!!

4 kommentarer:

Hanna sa...

Klart vi ska träna! Och jag hoppas att du håller ditt ord på att vi får hänga på när du tävlar...=)

Hanna sa...

Om det inte är nästa helg, den 29-30e förstås för då jobbar jag...=)

Anonym sa...

Du skriver så härligt & händelserikt,kul att läsa din blogg,ha en bra helg / Kram från oss

Anonym sa...

Hej! Kul att läsa din blogg!! Mina inlägg har också en tendens att bli långa, man hinner ju inte uppdatera jämt. De som vill läser ändå! :)Är det dags för start i elit snart?? *nyfiken* Ha det så bra!! Malin & Keno